Be safe

この度の大阪北部を震源とする地震により、亡くなられた方々のご冥福を謹んでお祈り申し上げますとともに、被災された方々およびそのご家族の方々には、心よりお見舞い申し上げます。
Our thoughts and prayers go out to those who lost their lives, to their families, and to everyone affected by yesterday’s earthquake in Osaka.
お陰様で、岸和田市にあるホワイトローズ自宅教室でのレッスンは今日からいつも通り行っています。
We consider ourselves lucky to be able to say that lessons at our Kishiwada home classroom are going ahead as usual from today.
余震がまだまだあるかもしれないので気をつけてくださいね。
Aftershocks may still occur, so let’s stay safe everyone.

IMG_4160

Our 2nd Anniversary celebrations were a blast!

At the end of March, beginning of April, to celebrate our 2nd year anniversary, we held a prize giveaway over on our Facebook page. 3月末から4月にかけて、ホワイトローズの2周年目の記念にフェースブックページにプレゼントが当たるイベントを開始いたしました。Prizes were chosen to reflect the character of our business and winners were chosen on a live video feed. ホワイトローズのビジネスを表現するプレゼントが用意されました。毎日、フェースブックベージのライブヴィデオで抽選が行われました。I hope that all those who took part enjoyed it as much as I did. 毎日本当にドキドキワクワクしました!参加してくれた皆さま、楽しかったですか?

2nd Anniversary Facebook Sweepstakes

Important announcement!
重大発表!
To celebrate our 2nd Anniversary at the end of this month, White Rose C.C.C will be holding a week of prize giveaways on our Facebook page.
今月末、ホワイトローズ教室の2周年目の記念に「プレゼントが当たる」イベントをフェースブックページに開始します。
Don’t forget to visit our Facebook page during the campaign week for the chance to win a different prize every day.
キャンペーン期間中、毎日ホワイトローズのフェースブックページをご覧になって、参加してくだいね。
Rules apply.
応募条件有り。

facebook campaign ad

 

Introducing you to next year’s lesson schedule

次年度(2018年4月~2019年3月)のスケジュールが出来上がりました。来週、このウエッブページのスケジュールページには載せますが、ここでは一足先にお見せしておきます!

The schedule for the April 2018 to March 2019 year has now been finalized. I’ll be putting it up on our schedule page next week, but here’s a sneak preview for you!

「△」を表示しているクラスは、残席が後1名となっています。ご入会を考えている皆さま、お早めにお問い合わせください。

Lessons marked with a △ have only one place left. If you are thinking of joining us, grab those spots while they last.

2018 schedule

The tea cup quest continues!

noritake museum 20

Have you ever wondered how bone china is made? ボーンチャイナはどんなように作らているのか考えたことがありますか?Yesterday, I took myself off on a study trip to Nagoya and visited the Noritake Garden. 昨日、名古屋にあるノリタケの森へ研修に行ってきました。Given my love of teacups, I’d been promising myself a trip here for a while now and wasn’t disappointed. ティーカップが大好きな私は、ずっと前から行きたかったところでしたが、期待に応えてくれた。Reading about the beginnings of the Noritake company was interesting, but learning all about the techniques used to make bone china was absolutely fascinating. ノリタケの歴史を勉強するのがとても面白かったですし、ボーンチャイナの作り方を自分の目で見るのが本当に魅力的でした。The museum is well organized with explanation boards written in impeccable English and the quite expansive gardens provide a beautiful, peaceful oasis away from the hustle and bustle of the city centre. 博物館のレイアウトはよく考えられているし,様々なテクニックについて、分かりやすく英語で書いてある(もちろん日本語にもね。。。)周りのガーデンは広くて、名古屋駅に近いのに、とても静かです。本当に心地が良いところです。I fell in love with some of the beautiful cups on display on the upper floors of the museum, but had to be content with some less expensive items in the Noritake shop! 博物館に飾ってあるティーカップに一目惚れにしましたが、隣にあるノリタケショップに売っている「もう少し」安い物を買って、我慢しました!笑 And of course, a White Rose CCC study trip just wouldn’t be complete without Afternoon Tea in the shop cafe! もちろん、ホワイトローズならではの研修だから、最後に店内のカッフェでアフタヌーンティーを頂いてから帰りの電車にのりました。

For more pictures, check out our facebook page. このノリタケの森に興味がある皆さま、ホワイトローズのフェースブックページにたくさんの写真を載せています。ぜひご覧になってください。

For more information about the noritake gardens, click here. ノリタケの森のウエッブページへのアクセスはこちらへ

Our classroom has heart(s)…

Today, a friend posted on Facebook that he couldn’t believe that we were already well into February. 今日は、お友だちがフェースブックページに「もう2月かいな?いつの間に?」と書きました。Seriously! What happened to January?本当に冗談じゃないね。1月どこいった? Doesn’t seem two minutes since I was posting pictures of Christmas at White Rose. つい最近、クリスマスの写真をアップしていたような気がする。Yet, this week, I found myself taking down the New Year decorations and getting the classroom ready for Valentine’s. でも今週、お正月の飾りを外して、教室をバレンタイン一色に変身させました。Yes, our classroom moves on as quickly as the seasons! そうですね。ホワイトローズの教室の中でも季節感を感じられます。

To Tea or not to Tea…..

To tea or not to tea…..
Here in Japan it’s a very rainy Tuesday.今日は雨ですね。 I had my first Afternoon Tea lesson of the week and we agreed that a good cup of hot tea is the best, no matter what the weather. 毎週の火曜日にその週の最初のアフタヌーンティーレッスンがあります。’どんな天気でも、紅茶は美味しいですね。。。’と皆が同意しました。 In our classroom, we have a pretty good selection of tea blends and brands.ホワイトローズの教室では色々な紅茶のブレンドやブランドが置いてあります。 Do you have a favourite tea? 好きな紅茶がありますか? Please feel free to share in the comments. ぜひ、コメント欄に書き込んで,教えてください。In the meantime, here’s a quick look at my gallery of tea-related signs….not that I’m a fan or anything lol. これらは教室に掛けてある様々な紅茶の看板です。。。どんだけ紅茶が好きだろう。。。笑

Our schedule is now officially full!

Yesterday’s trial lesson was a great success and we now officially have another new class beginning in May. 昨日の体験レッスンが無事に行われました。そして、おかげさまで、5月から新たなクラスが決定しました。The teaching schedule is now full and I won’t be adding any more new classes this year. これで今年度のホワイトローズレッスンスケジュールが完成しました。At White Rose, we offer a unique learning experience that is tailored to your needs. ホワイトローズで一人ひとりのニーズに合わせて毎回のレッスンを用意いたします。There are still a few places left in some of our classes so grab them while you can! 現在のクラスの残席がわずかになりましたので、ユニークな学習経験を一度してみたい皆さま、お早めに申し込んでください。

img001

Malt Loaf…..making it up as I go along!

I’ve been so busy these last few months that my cakes have been feeling a bit neglected!  I have still been baking though, as usual, for my Afternoon Tea lessons.  最近忙しくて、ケーキのレシピをアップしていなかったですね。でもアフタヌーンティーレッスンのために様々なお菓子作り、いつも通りに挑戦していました。先週、このモルトローフを初めて作って見ました。 Last week, I got a craving for a piece of Malt loaf, something that used to be a favourite of mine. イギリスでモルトローフは定番な間食です。そして小さい頃から、私の大好物でした。モルトローフとは麦芽によって甘味とココアのような色をつけられたパウンドケーキのような見た目のお菓子で、スライスしトーストしてバターを塗ったりとまるでパンのように朝食などで食べられています。食感がものすごくネッチリしていて噛みごたえがあります。 I couldn’t find exactly the right ingredients and I couldn’t find a recipe that was perfect for my needs…so I just made one up!  必要な材料が中々揃えることが出来なかったし、ぴったりなレシピも見つかりませんでしたので、今回レシピを適当に考えて見ました! The results were not at all bad. It might not taste exactly like the ones you had at home, but, sliced and served with butter, it will do! 結果的には。。。悪くないね! ドライフルーツが大好きな貴方に特におすすめします。Feel free to check out the recipe. Go on, I dare you to try it out!  レシピをご覧になり、ぜひ作って見てください!

IMG_1404